Vissen in Nieuwpoort: Een echte aanrader

De helft van de zomervakantie zit er alweer op en uitstapjes met de kinderen kunnen nogal duur zijn. Daarom hebben we een tip die we met jullie willen delen...

Tijdens de vakantieperiode vind ik het must om toch eens een bezoekje te brengen aan de belgische kust, dit gezegd zijnde trokken we naar Nieuwpoort. Mijn favoriete badplaats bij uitstek! Een brede verkeersloze dijk waar je niet over de koppen loopt. Meestal rustig maar toch valt er genoeg te beleven, bovendien vind je er leuke adresjes om te shoppen en kan je er lekker eten. Brasserie De Carroussel is een aanrader met kinderen. Ze zijn voorzien van een speelhoek met cinema. Nieuwpoort heeft drie jachthavens, het prachtige natuurreservaat van de Ijzermonding, een boeiende historiek van Vissersstad en oorlogsherinneringen. Het natuurreservaat vormt samen met aanpalende jachthavens een prachtige rustplek voor zeehonden, wij konden er al verschillende spotten. Het natuurreservaat bereik je via de gratis veerdienst. Een echte aanrader om met de kinderen te doen is kruisnetvissen op de pier in Nieuwpoort. Het vissen met een kruisnet was een veel beoefende sport in de Westhoek. Toen de visvangst afnam beschuldigde men hiervoor het kruisnetvissen als de grote boodoener. Er kwam toen een verbod op kruisnetvissen, behalve op de staketsels in Blankenberge en Nieuwpoort. Ondertussen is dit een echte trekpleister voor jong en oud! Er zijn 35 netten te huur tijdens de maanden juli en augustus. De uitbating is tot heden door dezelfde familie, de derde generatie Fouvry - Desaever. Om een uurtje te vissen betaal je slechts € 2,5. Een schepnetje huren is 30 cent en een zakje voor je vanst is 20 cent. Je kan natuurlijk altijd zelf een schepnet en emmer meebrengen.

Dit is echt goedkoop plezier! De mini's hadden de tijd van hun leven en gingen nadien met papa zelf karpervissen. Ze hadden de smaak goed te pakken na deze uitstap. We dachten dat een half uurtje wel lang genoeg ging zijn gezien de toch wel intensieve arbeid van het kruisnetvissen. Niets was minder waar, we hadden zoveel fun dat we nog tijd bijboekten. We moesten en zouden een kwal vangen, missie geslaagd! Na het vissen is de vraag natuurlijk: wat doe je met je vangst? We brachten ze terug naar de zee.
   
Veel plezier!

XO Tina

Reacties

Populaire posts