Wat bracht de Sint?

De schoentjes werden gezet met een wortel, suikerklontje en een mooie tekening. Pakjesavond is alweer voorbij want Sinterklaas en Zwarte Piet kwamen langs bij alle brave kindjes.

Hier bracht de Sint een heleboel, wat mij betreft TE veel eigenlijk maar goed, ze zullen dan wel zo braaf geweest zijn zeker ahum ahum :)

Ik neem mij elk jaar voor om maar 1 kadotje te vragen aan de Sint, maar ik kan mij nooit houden en ik eindig met een hele tafel vol speelgoed..
DUS NOTE TO MYSELF: Sint, volgend jaar maar 1 kado'tje per kind en oja veel chocolade! Ja want daar zijn ze namenlijk verzot op en mama ook.
Het eerste wat ze antwoorden als je vraagt wat de Sint bracht is chocolade en koekjes of antwoorden ze ludiek "speelgoed mama". De mandarijntjes doen het ook wel goed bij ons.

Nu even een korte samenvatting van wat de mini's kregen van de Sint en we moeten dan nog langs gaan bij de Meter en Peter OH BOY..


De Sint bracht dit speelgoed:
- Paw Patrol Speelfiguren
- My Little Pony Wedding Castle (2dehands)
- Winnie The Pooh's boomhut (2dehands)
- Lucy Locket (2dehands)Waar moet ik dat speelgoed allemaal blijven zetten?! Gelukkig hield ik net voor Sinterklaas grote kuis in hun speelgoed en maakte ik 3 zakken klaar voor de Rommelmarkt met babyspeelgoed of spullen waar ze gewoon niet meer naar kijken.. Indien iemand interesse laat mij gerust weten.. Knuffels een hele zak vol! Puzzels, babypoppen, boekjes..

Ik merk wel dat het goed is om hun speelgoed niet allemaal ineens ergens uit te stallen zoals in hun speelkamer die er eigenlijk speciaal voor gemaakt werd. Ze kijken er dan gewoonweg niet naar! Sommige dingen steek ik eventjes weg zodat het lijkt alsof ze altijd nieuw speelgoed hebben en dan plots is de interesse er terug en kunnen ze er zich toch eventjes met bezighouden. Hoe meer keuze, hoe sneller ze zich vervelen, bizar toch!?
Bij ons is het ook zo dat ze een hele speelkamer vol hebben, waar ze eigenlijk zo goed als niet gaan spelen, ze doen dit liever bij ons in de living, lekker rommelig en lawaaierig zoals ze zijn.. dus verwissel ik regelmatig het speelgoed dat in de living ligt met dat van op hun speelkamer en maak ik toch gewoon een extra dressing van die kamer? 😊
Doen jullie kids dit ook?
Hebben jullie mini's een speelkamer en spelen ze daar ook geregeld?We schreven ook een brief naar Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel.

De brief kon je niet gefrankeerd posten in de speciale Sintbus bij bpost.

Elk kind dat een brief schreef, zou een brief en een cadeautje terug krijgen van de Sint.
Jammer genoeg hebben wij de onze nog niet mogen ontvangen, bpost zal waarschijnlijk het grote aantal brieven niet kunnen volgen dus wij hopen dat er vanavond een leuke brief in de bus zit! Kregen jullie wel al antwoord van Sinterklaas?

Omwille van de vele reacties die ik kreeg op de Dessineo tekenset van Jumbo, wil ik hier nog wat meer over schrijven.. Dessineo is eigenlijk ontworpen voor kinderen vanaf 4 jaar, maar hier zijn ze 3 en kunnen er al even goed met werken! Ze leren op een eenvoudige en leuke manier stap voor stap tekenen. Er zitten 30 verschillende sjablonen bij de set, 1 zwarte stift en 10 tekenvellen die al voorbedrukt zijn met inspirerende achtergronden: een zee voor de vis, het heelal voor de raket en een sneeuwlandschap voor de kerstman!
Batterijen moet je er zelf nog bijkopen (4 x AA).

Laat ze 1 van de transparante sjabloonschijven kiezen en deze op de draaischijf leggen die zo ontworpen is dat ze het sjabloon niet verkeerd kunnen plaatsen. Zet de projector aan en leg een blad op het transparante deksel tussen de 4 bevestigingspunten (hier hebben ze wel nog wat hulp nodig). In 4 stappen maken ze nu de mooiste creaties door aan de schijf de draaien. Alles kan nadien netjes opgeborgen worden in de tekentafel die een handvat heeft, zodat je deze overal mee naartoe kan nemen.

Dit was bij ons alvast een voltreffer! Ze zijn er gek op en maken echt de mooiste tekeningen die ze nadien inkleuren. Dessineo is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2017. Ik denk dat dit leuk is voor elk kind terwijl hun creativiteit wordt gestimuleerd en ze werken aan hun fijne motoriek. Je zal verschieten tot wat moois ze reeds in staat zijn! Papa was alvast jaloers en vond dat ze al mooier konden tekenen dan hem!

Verder spelen ze ook vaak met de retro Lucy Locket set die je tweedehands nog kan kopen en het My Little Pony kasteel. Playmobil zijn ze volgens de doos nog te jong voor, maar net van al die kleine spulletjes zijn ze gek. Hier kunnen ze al mooi samen met spelen en tot nu toe zijn ze nog geen enkel stukje kwijt.. BRAVO!

Benieuwd ben ik naar wat jullie kinderen kregen van de Sint??Hoeveel stuks krijgen ze per kind bij jullie?
Met wat waren ze het meeste blij?


XO Tina

Reacties

Populaire posts