Happy 2018!

Het nieuwe jaar is begonnen,
Een nieuwe ronde en nieuwe kansen.
Laten we lief hebben, praten, lachen
en samen op tafel dansen!
Verzamel momenten en mooie mensen.
Een zoen, champagne en de beste wensen
Bruisend en Sprankelend
Stralend en Schitterend
Gezond en Gelukkig
Zorgeloos en Prachtig
2018!!
Deze ochtend ging de school terug van start en niet tegenstaande dat we een super leuke kerstvakantie beleefde maakte ik toch een klein vreugdedansje.. Structuur, ritme en regels zijn terug van de partij OEF! Tijdens de kerstvakantie zou men die wel al eens vergeten door al de verwennerij en van het ene naar het andere feestje te springen. De mini's vroegen gisteren nog maar of ze nog kadotjes kregen en dan denk je OH BOY nu is het genoeg. Maar we hadden dus een fijne vakantie (lees = kostelijke) waar we terug verschillende leuke dingen hebben gedaan en genoten van de Feestdagen en elkaar!

Omdat ik en Papa reeds vrijdag thuis waren en de kids nog naar school moesten, trokken we met z'n tweetjes naar de stad. Gezellig gaan ontbijten bij Clouds in my coffee @ Gent.
Dit was zo lang geleden dat we nog eens met ons 2 op stap waren gegaan, lekker genieten
van elkaar en de rust. De mini's vragen anders altijd jouw volle aandacht dat je je bijna niet meer kan herinneren hoe het was voor je die kleine spookjes had. Hoe gemakkelijk gaan eten is zonder een huilende peuter die wil rondlopen ipv blijven zitten aan tafel of hoe vlot mama kan shoppen zonder 5 keer te moeten vragen overal af te blijven of ze te gaan zoeken tussen de rekken. Koppels met kinderen zouden dit standaard moeten inplannen om de zoveel tijd: een dagje quality time zonder kinderen! Het doet wonderen :) Mama goed gezind dus papa ook, een hele hoop nieuwe spullen voor in de kast en de mini's blij dat ze na school de volle aandacht krijgen in het dubbel!
De Kerstvakantie ging van start met direct al leuke dingen gepland:

ZATERDAG 23 DECEMBER
Persoonlijk vind ik niets leuker dan uit te waaien aan zee. In deze periode is het dan misschien wel koud aan het water, maar met een warme jas en rubber laarzen heel gezellig. Hand in hand over het strand lopen, terwijl je bijna niemand ziet passeren. De zee geeft mij ook altijd dat gevoel van rust, de mini's worden er eerder euforisch van en doen niets liever dan het water op de hielen te zitten. De strandwandeling heeft ons allen deugd gedaan en we verdiende een warme chocomelk op op te warmen.. GENIETEN!


ZONDAG 24 DECEMBER
De hele dag gespendeerd met voorbereidingen voor Kerstavond. Nog wat last-minute boodschappen, de kadotjes inpakken, pompoensoep maken en de tafel dekken met de nodige kerstversiering. De mini's mochten zich verkleden in kleine kerstvrouwtjes en keken heel erg uit naar Kerst! Iedereen bracht pakjes mee dus keken de kinderen (lees: ook de volwassene) heel erg uit naar pakjestijd. De lichtjes van de kerstboom, het samen tafelen, lachen en praten maakte het terug tot een gezellige avond om niet te vergeten. En ohja de schoenen niet te vergeten !! Mijn liefje zorgde voor de grootste verrassing onder de kerstboom: een paar zwarte pumps van Balenciaga. Uiteraard was iedereen al op de hoogte en viel ik helemaal uit de lucht.. TOP ! Naar goede gewoonte namen we terug een familie foto met kerstmuts op en was de pietjesbak ook niet van tafel te slaan. Wat  zijn die kleine familie traditie toch altijd leuk vind ik..
Hoe vierden jullie Kerst?

 
 

MAANDAG 25 DECEMBER
Op kerstdag besloten we om lekker niets te doen. Een pyamadag, lekker lui in de zetel hangen en naar Disney films kijken met heel veel chips en lekkers.. #oeps

DINSDAG 26 DECEMBER
Wat er niet kan missen in de kerstvakantie is een bezoek aan de kerstmarkt. Wafels op een stokje, chocomelk aan een buitenvuurtje en de kerstman bezoeken in een hutje. Kerstshoppen hoort hier ook bij natuurlijk en afsluiten deden we met een uurtje op de schaatspiste. Gegarandeerd fun.. In Aalst hebben ze van die schaatshulpjes zoals een Pinguin of een banaan die de kleintjes kunnen gebruiken om te leren schaatsen. Ze brulde het uit van het lachen!

WOENSDAG 27 DECEMBER

De fun was nog maar net begonnen want we trokken woensdag naar JUNGLE JUMP in de Oktoberhallen te Wieze. De pret was snel over toen we aan de deur arriveerden en zagen dat alles uitverkocht was! Na enige onderhandeling heb ik ons gelukkig nog kunnen binnen l*llen.. Dan heb je toch nog iets aan dat discussieer-talent van mij :) Maar toch even een note aan mezelf: bestel in het vervolg online tickets. De hal stond vol, maar dan ook echt VOL met springkastelen. Hun mond viel open bij het zien van al dat plezier. Mama en papa waren dan alweer blij dat er voldoende zitruimte, food en drinks voorzien waren. We zaten daar echt op ons gemak en de kinderen konden vrij rondlopen van het ene naar het andere springkasteel. Zeker een aanrader!

DONDERDAG 28 DECEMBER
Deze dag was helemaal gereserveerd voor de girls! De vriendinnen kwamen langs voor een breiworkshop en intussen hielden we een theekransje zoals in de goede oude tijd! Lekker gezellig roddelen met cupcakes en koffie. We leerden een mutsje breien voor de kroost en waren terug helemaal up-to-date met de verhalen van de vriendinnen. Een must in de verlofperiodes, nu al de girls mama zijn geworden hebben we zo weinig tijd om af te spreken dus af en toe gewoon eens inplannen in de agenda!VRIJDAG 29 DECEMBER
Skaten is cool! Omdat er op Maroo's verlanglijstje een skateboard stond kon ze niet meer wachten om het even te gaan testen.. Bij ons in de gemeente hebben we een leuk skatepark waar ze hun volledig kunnen uitleven. Ook papa deed mee natuurlijk :)

ZATERDAG 30 DECEMBER
Naar het Tenniskamp @ TC Kenta zijn ze ook een dagje geweest omdat mama terug moest werken na nieuwjaar maar op zaterdag is het hun wekelijks uurtje Multimove Tennis daar.
Nadien even gaan opfrissen en gaan shoppen voor de laatste Nieuwjaarskadotjes.ZONDAG 31 DECEMBER
Oudejaar staat volledig in het teken van glitter, glammer en iedereen op z'n best! Toen dacht ik bij mezelf waarom geen pyamafuif? Tenslotte ben ik op mijn best in pyama en zijn we nog eens super origineel want ik heb nog niemand over straat zien lopen om oudejaar te gaan vieren in pyama. We bestelde ons allen een leuke onesie om het toch iets wat feestelijker te maken. Het was een super gezellige, rustige en vooral comfortabele avond! Koud hebben we zeker niet gehad en voor eens bleef mijn outfit op z'n plaats zitten wat anders wel kan tegenvallen met die feestjurken. Eten in overvloed, kindervuurwerk, pictionary, Escape Room & de slimste mens kwamen ook aan bod. Zoals iedere keer had ik terug geen geluk in het spel en verloor ik telkens. De kinderen vonden het een FAN-TAS-TISCH leuk feestje zoals ze het zelf zeggen met kinderchampagne, vuurwerk, pakjes en de leukste outfit allertijden! Ze waren helemaal in hun nopjes.. Bovendien konden we direct ons bed inkruipen toen we thuis arriveerde na middernacht! Zeker voor herhaling vatbaar.MAANDAG 1 JANUARI 2018
Het is eindelijk zover.. De mini's waren klaar voor hun eerste nieuwjaarsbrief, vol enthousiasme en uit volle borst lazen ze hun brief voor. Ze deden dit FAN-TAS-TISCH en we zijn dan ook super fier op hen!
Liefste Mama en Papa,
Het is Feest. Het is Feest
Ik ben nog nooit zo blij geweest.
Het nieuwe jaar komt eraan.
Ik steek mijn vuurwerk aan.
1, 2, 3 psst
1, 2, 3 psst
1, 2, 3 psst
1, 2, 3 psst psst psst
BOOM, OOH
Gelukkig Nieuwjaar!
je kapoentje, Mila/Maroo
1 januari 2018

Een dag met terug veel lekkers, nieuwjaarskussen, de beste wensen en veel kadotjes..
We hopen dat jullie ook zo een fijne vakantie gehad hebben en dat jullie volle moed terug kunnen beginnen aan het nieuwe jaar!

XO Tina


Reacties

Populaire posts