Move Tegen Pesten

De Move tegen Pesten is dit jaar ook terug!


Een heel mooi initiatief van Ketnet in het kader van de Week tegen Pesten. Zulke acties kwamen in onze schooltijd nog niet voor maar maken wel degelijk een verschil! Ze creëren veel meer bewustzijn. Mensen begrijpen dat er niet echt een reden moet zijn op gepest te worden. Ze beseffen meer wat ze kunnen doen.

Zelf ben ik gelukkig nooit gepest geweest, maar het is mijn grootste nachtmerrie dat mijn meisjes zouden gepest worden sinds ze naar school zijn beginnen gaan of slechter nog zelf de pesters zijn! Het lijkt me dat je als moeder hier steeds als laatste van op de hoogte wordt gebracht. Pestgedrag wordt hoogstwaarschijnlijk wel gemeld door de juf of directeur maar wat als ze gepest worden en ze dit jou zelf niet durven vertellen? Het lijkt me verschrikkelijk te moeten horen via via dat je kind gepest wordt op school en dat je zelf helemaal niets door had. Daarom wil ik hen nu al bewust maken dat pesten echt niet oké is en dat ze aan mama alles kunnen vertellen. Ze moeten zich zeker niet laten doen, maar ze moeten evengoed leren dat het niet fijn is om met kindjes te lachen of pijn te doen. Iedereen is anders en dat is maar goed ook.

De Week tegen Pesten vindt dit jaar in Vlaanderen plaats van 2 tem 9 februari. Actrice Tinne Oltmans beter bekend als de zangeres van "Ghost rockers" is dit jaar het boegbeeld. De slagzin van de actie "STIP IT" staat voor "Samen Tegen Iemand Pesten", deze zin verschijnt ook achter de stippen bij het tekenen van het Manipest. Op Ketnet.be kan je het Manipest ondertekenen, waarbij je belooft de 4 afspraken over pesten na te leven:

1. Ik vind pesten niet oké en ik zal er nooit aan meedoen.
2. Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
3. Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij.
4. Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die wordt gepest.

Foto manipest

Iedereen die het Manipest ondertekent, mag 4 stippen op zijn of haar hand tekenen.
Ze zijn een soort Anti-Pest-Virus. Hoe meer mensen ze op hun handen hebben, hoe meer het virus zicht verspreidt.

Na het tekenen ontvang je een unieke toegangscode voor de livestream van het Antipestival, een online muziekfestival met supercoole optredens. Op vrijdag 9 februari, het einde van de week tegen pesten, kan je van 18 uur tot 19 uur het Antipestival volgen in de Ketnet-app op ketnet.be als beloning voor de Week tegen Pesten.

Met het nieuwe lied "Stip na Stip" roept Tinne Oltmans kinderen en jongeren op om op te komen tegen pesten. Zing en dans mee met Tinne zodat we het anti-pest-virus zoveel mogelijk kunnen verspreiden!

Ben je ook tegen pesten? Teken dan nu samen met ons het Manipest en zet vier stippen op je hand om te tonen dat je pesten niet oké vindt! Laat nadien gerust een berichtje achter dat je ook besmet bent met het Anti-pest-virus.XO Tina, Mila & Maroo

Reacties

Populaire posts