Little Chef Workshop

Zoals jullie wellicht al wisten (of misschien ook niet) ben ik geen keukenprinses. Het creëren van de meest verrukkelijke hapjes of desserts blijft voor mij nog steeds een groot misterie! We maken ten huize geregeld wel eens cupcakes of havermoutkoekjes maar die zijn dan ook een 'piece of cake' om te maken. Het maken van cupcakes is voor mij meer een kuntswerk waar we onze artistieke kant kunnen laten spreken (waar ik dan wel weer goed in ben). Het toveren van de leukste creaties die je nadien nog mag opeten ook! Veel verder dan dit kom ik momenteel niet met bakken of ik moet een goed recept hebben dat ik dan meestal toch niet voor de helft volg :)
Kennen jullie dat ook?

Dit zou nu wel eens kunnen veranderen want Lilliputiens doet zijn intrede in de keuken! Wij als mama spenderen sowieso al veel tijd door in de keuken, waarom ook niet samen met de kinderen? Het werk van grote en kleine handjes samen zorgen gegarandeerd voor heel leuke momenten en een overheerlijk resultaat. Keukenschort, klopper, lepel, eierscheider, bakvorm.. alles is er om van elk dessert een succes te maken en onszelf te verwennen met de lekkerste zoetigheden. Met Little Chef wordt bakken een kinderspel!Laat het nu net dat zijn wat we zoeken!
Daarom hadden we in samenwerking met Lilliputiens vorige week een super leuke workshop waar we zelf een chocoladetaart maakte in de vorm van César. Mmm Overheerlijk en super snel klaar! De mini's vonden het fantastisch om samen te bakken en waren super fier toen ze de taart proefde. We hadden ook nog een neefje die zich ontfermde over de afwas, laat ons zeggen 'het proper likken van de gebruikte attributen'..  handig niet? Kortom een super belevenis voor de kids en mama waar je dus eigenlijk geen uren voor hoeft uit te rekken. Enkel misschien wat tijd voorzien om de keuken nadien weer proper te krijgen..

Hun eerste bakboek
De mini's kregen hun eerste bakboek met de leuke naam "Een zoet festijn voor de kleine en grote kook kapitein" waar je twaalf lekkere recepten vindt zoals oa cheesecake, rijstpap, crumble of chocoladetaart. Aan de hand van leuke tekeningen en duidelijke stappen maken je kinderen op 1 2 3 de lekkerste toetjes. Voor vier desserts kreeg Lilliputiens zelf assistentie van de beroemde Michel & Augustin. Word een echte chef-banketbakker dankzij dit boek. Nog een klein tip: het boek is gemaakt van gelamineerd papier zodat wanneer je een beetje knoeit het boek makkelijk schoon te maken is. Ze hebben echt aan alles gedacht!


UITGETEST: De Chocoladetaart van César!
Trek je schort aan en zet je koksmuts op, net een echte leerling-banketbakker. Je kan kiezen uit Georges of Alice, ze zien er beiden fantastisch uit. Hier kozen ze uiteraard voor Alice het vosje met de roze/oranje kleur. Een echte kok heeft natuurlijk ook nog wat keuken accessoires nodig die je hier kan verkrijgen.
Ingredienten
200 gr chocolade
3 soeplepels bloem
150 gr roomboter
4 eieren
6 soeplepels suiker

Hoe gaan we te werk?
Verwarm de oven voor op 180°.
Laat de chocolade en de roomboter smelten in de steelpan.
Breek de eieren en splits het eiwit en het eigeel.

Hou het eigeel van 3 eitjes over voor je recept!
Neem de steelpan van het vuur.
Voeg het eigeel van 3 eitjes toe en meng dit met je lepel.

Voeg de bloem en de suiker toe en blijf roeren.
Klop het eiwit met de mixer sneeuw-wit stijf.
Voeg het stijfgeklopt eiwit voorzichtig toe.
Roer het traag om doorheen de chocolade tot een vloeiende mengelmoes.

Vet eerst de bakvorm in met boter en vul deze met je beslag.
Bak de cake 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de cake uit de bakvorm en laat goed afkoelen.Tataaa een kei-lekkere chocoladetaart in een mum van tijd klaar!
Willen jullie ook aan de slag met Little Chef?
Probeer dan zeker eens de zandkoekjes, overheerlijk en gemakkelijk klaar te maken.
De pralines vinden we ook een topper!

Veel bakplezier en wie weet worden we toch nog keukenprinsessen.

XO Tina

Reacties

Populaire posts