Happy Women's Day!

Gisteren was het internationale vrouwendag die elk jaar in teken staat van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Dit jaar was het thema: vrouwen en mannen zijn overal gelijkwaardig!

Toch blijkt dit in de praktijk niet altijd waar te zijn en zijn vrouwen en meisjes vaak nog achtergesteld ten opzichte van jongens en mannen. Denk maar aan de bedrijfswereld, politiek en geloof. Zestig jaar geleden zou het ook ondenkbaar zijn geweest om als vrouw te studeren. Hier zijn nog zo een vijftal regels waar ik mijn bedenkingen bij heb:

1. Stel jouw man geen vragen. Hij is de baas en zal altijd zijn zin doorvoeren.

2. De gespreksonderwerpen van de man zijn belangrijker.
3. Als hij te laat thuiskomt of een hele nacht op stap is, klaag dan niet.
4. Begroet hem altijd op een leuke manier.
5. Meisjes moeten trouwen, niet studeren.

Wees nu eens eerlijk, welke man is vandaag de dag nog baas thuis? Dit is toch onvoorstelbaar dat een vrouw slechts 60 jaar geleden als eigendom van de man beschouwt werd?! Naar deze tijd willen we dus absoluut niet terug en daarom is het belangrijk om elk jaar nog even stil te staan bij de eerste staking van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie, die plaatsvond op 8 maart 1908 in New York. De vrouwen staakten voor een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht.


Vrouwendag staat voor mij vooral voor solidariteit! Laten we als vrouw elkaar steunen, complimenteren en respecteren in plaats van elkaar te benijden! Dit zie je zo vaak gebeuren op sociale media en kan ik mij mateloos aan ergeren. Vrouwen die andere vrouwen neerhalen omwille van wat ze posten of schrijven. Dan denk ik bij mezelf 'met wat zijn we in godsnaam bezig?'. Vrouwen horen elkaar te motiveren, aan hetzelfde zeel te trekken, een girl gang te vormen zoals mannen dat doen! Vrouw zijn op zich is al niet gemakkelijk (lees: ontharen, kooklessen, kinderen baren, flawless uitzien, sportief blijven, huishouden runnen), laat ons dan op z'n minst elkaar steunen en tonen dat we fier zijn om een vrouw te zijn. Hoe kan je gelijkheid verwachten tussen mannen en vrouwen als vrouwen onderling nog niet overeen kunnen komen? Laat ons dus één blok vormen met sterke vrouwen die hun stem gebruiken. Zo tonen we dat we als vrouw gelijkwaardig zijn! Gebruik daarom op sociale media de hashtag #wijzijngelijkwaardig

Om dit nog een beetje kracht bij te zetten, deden we op vrouwendag een lingerie fotoshoot met 8 sterke & prachtige vrouwen! Omdat we fier zijn een vrouw te zijn en dat dit 60 jaar geleden ondenkbaar was geweest om als vrouw te poseren in lingerie!


De prachtige setjes zijn van 'Lingerie Beaudelise' te Sint-Gillis-Bij-Dendermonde.
Ga zeker eens langs als je op zoek bent naar unieke stuks zoals merken als Mimi Holliday, Aubade & Pleasure State. Eigenares Annick helpt je met de nodige kennis en stelt je super op je gemak! De winkel ziet er bovenop heel comfy en gezellig uit waar de mannen op hun gemak een Gin-Tonic kunnen drinken terwijl ze naar tv of naar de radio luisteren.
Hier zijn alvast enkele sneak peaks from behind the scenes..
Zouden niet alle dagen 'vrouwendagen' moeten zijn? #feminist
Ik hou jullie alvast op de hoogte van het resultaat en zelf ben ik ook kei-benieuwd!
Here is to strong women.
May we know them.
May we be them.
May we raise them.

XO Tina

Reacties

Populaire posts