Kinderboerderij De Vierhoekhoeve

Enkele weken geleden brachten we een bezoekje aan de Vierhoekhoeve, de gezelligste kinderboederij te Vlaanderen. De hoeve is gelegen op de grens van vier gemeenten: Gijzenzele, Landskouder, Melle en Gontrode. Sinds 1921 is ze van generatie op generatie in handen van de familie De Sutter. Toen ze in 1990 starte met boerderijklassen werd de naam 'De Vierhoekhoeve' gegeven.

Sinds 2006 stelt de boerderij haar deuren ook open voor het grote publiek wat jammer genoeg soms voor teleurstellende gevolgen kan zorgen. Ik las laatst een post op hun facebook pagina die me shockeerde. Er moest hen iets van het hart: We vragen geen ingang, gewoon respect en wat 'verteer' maar dit is soms ver te zoeken.. Kinderen gooien bebroede eieren naar de geiten, een hele boom vol mooie groene vijgen werd afgeplukt om met te spelen, een moeder trekt pluimen uit de staart van een pauw, een volledig nest angora konijnen werd gestolen, mensen brengen hun eigen taart mee of nog erger een hele tafel met brood, beleg, slaatjes, drank en bestek. Het kan zelf nog absurder.. een ijsje kopen aan de ijskar die hier voorbij rijdt en opeten op ons terras. Bloemkolen uit de moestuin zomaar meenemen naar huis of een hele struik oude hortensia's afknippen omdat mevrouw bloemschikken doet. Kinderen worden zonder enige begeleiding afgezet om een dagje te spelen terwijl het geen openbaar domein is. Onze marges zijn erg klein en de 'workload' bijzonder groot... Zo gaat het wel nog even verder.


Dit is toch te gek voor woorden!? Het bericht werd gelukkig massaal gedeeld en ontketende duizende reactie's, allen even positief over de boerderij, maar met de meeste verontwaardiging over het lak van respect van sommige bezoekers! Die blijken niet in te zien dat deze mensen hard werken voor elke euro en dat ze zich op privĂ© terrein begeven waar je de regels van het huis volgt. Geniet van de hartelijkheid van dit familiaal gerunde landbouwbedrijf, maar vergeet niet respect te tonen! Wees lief voor de dieren, loop niet als een gek de kippen achterna of pluk geen bloemen, vruchten etc.. Als teken van dankbaarheid kan je zeker de hoevewinkel een bezoekje brengen, je zal het je niet beklagen!Dit gezegd zijnde hadden we terug een fijne tijd op de boerderij en genoten we van artisanaal lekkers uit de hoevewinkel 'Bella Boe'. Het aanbod in ambrachtelijke hoeveproducten is groot: kazen, desserten, ijsje, confituren, koekjes.. Je kan er ook geschenken, gepersonaliseerde ijstaarten, dessertbuffetten of kaasschotels bestellen. Geregeld zie je er ook verjaardagsfeestjes doorgaan waar ze de kinderen meenemen naar de wondere wereld van melk, graan en muisje Pierlepein! De kinderen kunnen dan een ritje maken met de tractor en overdekte boerderijbus. Tijdens de zomer kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar ook op boederijvakantie gaan waar ze leren de koeien te melken, paarden verzorgen, kleinvee voederen, het veld rooien en oogsten en zelf bakken en koken in de keuken. Genoeg te doen dus op de boerderij..

Wie ook graag eens langsgaat op de Vierkhoekhoeve kan dit op zaterdag en zon- en feestdagen van 14u00 tem 18u00 in Brielstraat 71 te Gijzenzele.
 

Reacties

Populaire posts