Oorbelletjes voor de Mini's

Mijn meisjes vroegen al eventjes naar oorbellen - met sterretjes - net zoals mama. Super schattig natuurlijk, maar niet zo handig. Daarom dat ik dit ook zo lang mogelijk heb proberen uitstellen: het dagelijks ontsmetten, voorzichtig zijn bij het aan- en uitkleden, opletten voor schuim bij het wassen en er met slapen. Klinkt niet echt praktisch, dan nog het drama bij het verliezen van een oorring of ontsteken.. Maar voor hun verjaardag vroegen ze het me terug met van die grote puppy ogen en ben ik helemaal gezwicht. Ik vond het wel belangrijk dat ze de leeftijd hadden om zelf te kiezen of ze al dan niet gaatjes wouden. Hier twijfelde ze niet dus bereidde ik ze eerst goed voor alvorens we naar de juwelier gingen.

We besliste om ze enkele weken voor hun verjaardag te laten schieten zodat het genezen zou zijn tegen hun feest. Na even zoeken vond ik een juwelier dat beide gaatjes tegelijkertijd schiet. Super handig voor kinderen, slechts 1 keer op de tanden bijten. Zie je het anders al voor jou dat je kind slechts met 1 oorbel naar huis gaat..

Op zaterdag gingen we langs bij Maes on Time in het Waasland Shopping Center. Je kan er tijdens de openingsuren altijd terecht zonder afspraak, ze zijn steeds aanwezig met twee personen. Ik had er wat tijd voor uitgerekt omdat ik dacht dat het even zou duren maar op 10 minten waren we klaar! De mini's mochten beiden oorbellen kiezen die ze 6 weken moeten inhouden. Je hebt keuze uit simpele steentjes, bloemetjes in verschillende kleuren, allerlei figuren.. Mila koos voor een zilveren ster en Maroo voor een hartje met steentjes. Na het kiezen tekenen ze de positie van het gaatje en schieten ze tegelijkertijd met een kleine steriele wegwerp schieter. Vind ik persoonlijk hygi├źnischer dan de grote zware schieters uit onze tijd. Het ziet er ook helemaal niet zo impressionant en pijnlijk uit voor de kinderen met deze kleine doosjes.


Mijn meisjes hebben zich beiden super sterk gehouden en gaven geen kick na het schieten. De pijn moet blijkbaar meevallen, want na enkele minuten waren ze het al vergeten. De dagen erna hebben ze ook nooit geklaagd. Mila heeft haar oorbel ondertussen wel al drie keer uitgetrokken met haar haren of kledij wat resulteerde in tranen. Je moet ze dan eerst wel goed ontsmetten alvorens je de oorbel terugsteekt. Ontsmettingsmiddel kan je ook bij de juwelier kopen.


Nog enkele tips na het schieten van gaatjes:

- Ontsmet de oorbellen twee keer per dag: druppel het ontsmettingsmiddel aan de voor- en achterkant omdat watjes pluisjes kunnen achterlaten.
- Draai de oorbel voorzichtig rond bij het schoonmaken om vastgroeien te voorkomen.
- Blijft je oor ge├»riteerd na 3dg kan dit duiden op een ontsteking. Contacteer je huisarts.
- Zwemmen met net geschoten oorbellen is geen probleem, ontsmet nadien goed.
- Draag de schietoorbellen minstens 6 weken zonder uit te doen.
- Let op dat je oorbel nergens blijft haken zoals je haar, kleding of sjaal.Reacties

Populaire posts