Rommelmarkten

Een garageverkoop, kinderbeurs, brocanterie, jaarmarkt of rommelmarkt.. Ik vind ze helemaal te gek! De gezellige sfeer en het zoeken naar schatten voor een prikje vind ik gewoon fantastisch leuk. Het geeft me een soort kick om unieke spulletjes te vinden die maar enkele euro's kosten. Zo vond ik ooit eens een Dries van Noten jurk voor 2 EUR, verschillende zeldzame LP's van Elvis (ohja ik ben een grote Elvis fan voor diegene die dit nog niet wisten). Ons interieur hebben we kunnen aanvullen met een oude schoolbank, krijtbord, een jukebox, rieten mand, koperen ketel voor ons hout en leuke vaasjes, borden en kaders met spreuken van op de rommelmarkt..

Vroeger bekeken de mensen mij wel eens raar toen ik vertelde dat mijn leuke jurk van de rommelmarkt kwam voor 3 EUR. Ze verwachten dit niet en denken vaak dat er enkel 'rommel' verkocht wordt of zijn vies van tweedehandskledij. Uiteraard shop ik ook nog veel nieuwe spullen, vaak omdat ik mijn smaak niet altijd vind op de rommelmarkt..

Toch vind ik het gezelliger dan winkelen en vaak op zondag dus de ideale gezinsuitstap. De mini's krijgen telkens een centje waarvoor ze iets mogen uitzoeken, je zou verbaasd zijn wat ze daar allemaal kunnen kopen voor 2 EUR. Het afschuimen van markten is me natuurlijk met de paplepel meegegeven, als kind bezochten we bijna wekelijks één of verkochten we ons speelgoed daar. Dit doen we nu nog steeds: elke zondag kan je ons vinden op de rommelmarkt in Wetteren aan de Zeshoek van 12u - 17u. Breng ons zeker een bezoekje, mooie spullen aan een zacht prijsje!

Binnekort vind de grootste rommelmarkt van Vlaanderen terug plaats in Welle op 24 juni 2018 van 8-18u. Zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Vorig jaar hebben we hier heel goed verkocht, jammer genoeg valt het dit jaar gelijk met de verjaardag van de mini's dus groot feest bij ons thuis!

Nog een tip voor het verkopen van kinderkledij: neem eens een kijkje op de site van de gezinsbond. Die organiseren elk jaar beurzen in jouw regio. Hier verkoop je je kledij in een mum van tijd, tafels zijn voorzien, je hoeft enkel je spullen mee te brengen. Vooraf in te schrijven, maar wees er snel bij: plaatsen zijn beperkt!

Tot binnekort misschien op de rommelmarkt! XO Tina
Reacties

Populaire posts