Vacay!

We are back! Terug van een deugddoende vakantie en klaar om terug aan de slag te gaan. Batterijen volledig opgeladen.. NOT ! Vakantie is nog vermoeiender in tegentelling tot wat de meeste zeggen.. Zeker als je steeds het maximum uit je vrije dagen wil halen zoals ons. We waren in ons verlof geen enkele dag gewoon thuis of misschien welgeteld één dag voor in ons huis te werken. We genoten wel volop van elkaar, het prachtige weer, uitstapjes, festivals, BBQ's, onze reis en vooral het niet bereikbaar zijn. Het is een luxe geworden om eens OFFLINE te zijn! S'avonds ben ik wel terug beschikbaar, maar gedurende de dag trek ik enkel foto's met mijn toestel en geniet van de aandacht van mijn mini's en leef ik volop in de moment!

We trokken deze zomer naar Griekenland, meer bepaald het eiland Rhodos waar de meisjes hun eerste reis beleefde. Eerder gingen we wel al met de vlieger op citytrip of een weekje naar de zee, maar we hebben bewust gewacht om op zomervakantie te gaan tot de meisjes oud genoeg waren om er bewust van te kunnen genieten. En genieten deden ze, de tijd van hun leven hadden ze aan het zwembad. Een hele week lang mochten ze eten wat ze wouden.. alle dagen stonden er pannekoeken en ijsjes op de menu en Micky Mouse moctails. We gingen varen op zee met een glijbaan op het dek. Bouwden zandkastelen op het strand en verzamelde de mooiste schelpen. Lindos verkende ze op een ezeltje en zagen wel 1000 vlinders in de Butterfly Valley.. Kortom het was een topvakantie!


Rhodos is zeker een aanrader, vooral de oude stad moet je gezien hebben die nog steeds omringt is door muren. Overdag is het daar wel echt bakken, daarom dat de stad s'avonds pas tot leven komt. Hou je niet van de drukte en kan je goed tegen de hitte, verken de oude stad dan overdag, maak je bovenop nog leuke foto's bij. Met het geld dat je uitspaard door geen uitstap vast te leggen bij de reisorganisatie kan je gemakkelijk 4 dagen een auto huren en heel het eiland op je eigen tempo verkennen. Check altijd even de prijzen rondom jouw hotel, vaak zijn die een pak goedkoper. Wij huurde voor 4 dagen een VW Caddy voor 7 personen waar we veel plezier aan gehad hebben. Een taxi van ons hotel naar Rhodos stad kost 15 EUR per koppel en slechts enkele rit dus hierdoor spaar je toch een grote kost uit. Parkeren deden we overal gratis.De Vlindervallei is de droom van elk kind, jammer genoeg zie je enkel vlinders in Juli en Augustus. Wij hadden dus geluk en zagen nooit eerder zoveel vlinders samen rondvladderen. Zonder vlinders is het er ook prachtig wandelen, maar ik raad toch aan het treintje naar boven te nemen voor 4 EUR bovenop de inkom van 5 EUR. Palm Springs ligt hier ook vlakbij waar je eerst door een lange tunnel moet lopen om de waterval te bezichtigen. Je loopt denk ik 500 meter in een pikdonkere smalle tunnel met ijskoud water tot aan je enkels. Ik vond dit best eng maar de meisjes vonden het dan weer cool dus misschien niet aan te raden met kleine kinderen.


Lindos, de witte stad is ook zeker de moeite waard om te bezoeken, vooral de Akropolis op de top van de berg is prachtig! Je kan naar boven gaan met een ezeltje voor 8 EUR. Op de terugweg ga je langs smalle straatjes terug naar beneden waar je allerlei leuke winkeltjes tegenkomt. Super gezellig om te lopen, maar let wel op dat je goeie schoenen aandoet! Het tegelwerk met kiezels ziet er dan wel prachtig uit, het is super glad en gevaarlijk om op uit te glijden. Zwemmen in de prachtige baai van lindos is ook zeker een MUST! 


Doe je graag aan watersport? Trek dan een dagje naar Tsampika Beach. Daar ligt een gigantisch waterpretpark te drijven voor de kustlijn of probeer een ritje op de banana, crazy ufo of fly fish. Wij huurde hier een watertrapper met glijbaan on top! Plezier verzekerd met de meisjes op zee. Kalithea is ook een aanrader vanwege het prachtige zicht en de thermen die er zich bevinden. Hier betaal je wel 3 EUR inkom maar je ticket blijft de hele dag geldig moest je geen plaats meer hebben. Je betaald zoals op ieder ander strand in Rhodos 10 EUR voor 2 ligstoelen en paraplu. Nog een tip: reserveer je ligstoel de dag ervoor anders heb je tegen de middag vast geen plaats meer. Moest je toch te laat arriveren kan je altijd het strand ernaast bezoeken waar je van de rotsen kan duiken.


We
verbleven in het Sunshine Hotel dat we boekte via Sunweb. Persoonlijk waren we wat teleurgesteld omdat we dachten enkele zaken geboekt te hebben die niet bleken te kloppen. Zo dachten we een kamer geboekt te hebben met 2 slaapkamers, was er geen nederlandse kinderanimatie aanwezig en waren er ook geen glijbanen buiten één kleintje aan het verouderd zwembad. Het eten was ook niet spectaculair en bijna alle dagen hetzelfde buffet, de drankjes zijn goedkope alternatieven zoals in de meeste 'all-inclusive' hotels maar buiten dit viel het wel goed mee. Het zwembad was mooi, de kamers waren netjes en ruim genoeg en het zicht was adembenemend vanop ons balkon. Het hotel lag vlak aan het kiezelstrand en in de buurt van winkeltjes en restaurantjes. Bij het ontbijt hadden ze iedere ochtend pannekoeken dus dat maakte veel goed. Ik zou het alvast niet opnieuw boeken maar we lieten deze minpuntjes onze reis niet beïnvloeden. 

Nu ik terug aan het werk ben en terugkijk op de veel te korte vakantie vroeg ik mij af hoe jullie de zonnige dagen spendeerde?
Misschien moeten jullie wel nog op vakantie vertrekken?
Waren jullie tevreden van het hotel?
Of bleven jullie in het binneland?
Welke uitstapjes stonden er op de agenda indien jullie thuis bleven?

Laat maar weten want ik ben kei-benieuwd naar jullie verhalen!

Hopelijk hebben jullie even hard genoten van de vakantie en nu aftellen naar de volgende..

XO Tina


Reacties

Populaire posts