8 x Griezelen met Halloween


Boo! Spoken, monsters en heksen.. Als moeder ontsnap je er niet meer aan: de Halloween-horror. Zwart en oranje zijn alom vertegenwoordigt om de meest griezelige en angstaanjagende avond van het jaar te beleven! Een horrordoolhof of heksenjacht? Deelnemen aan een pompoenwedstrijd of liever luisteren naar een Halloweenverhaaltje. Elk jaar opnieuw valt er vanalles te beleven rond Halloween.

De Halloween-hype is nog niet zo lang geleden komen overwaaien vanuit Amerika terwijl het oorspronkelijk één van de oudste rituelen is uit het Verenigd Koninkrijk. 31 oktober wordt ook wel ‘heksennieuwjaar’ genoemd. De Kelten vreesden deze dag, want ze geloofden dat de doden herrezen uit de graven om te spoken bij de levenden. De Kelten probeerden de geesten te verjagen. Maskers moesten ervoor zorgen dat de geesten dachten dat ze net als hen opgestaan waren uit de dood en dat ze hen daarom met rust zouden laten. Ze staken bieten in brand om de geesten op afstand te houden en zetten voedsel bij de graven neer om de doden op het kerkhof te houden. Al waren ze doodsbang op die dag was het ook een feest waarop ze afscheid namen van het afgelopen jaar en het nieuwe jaar welkom heetten. De naam Halloween is een verbastering van All Hallows’ Eve ofwel Allerheiligen.

Omdat de meisjes nu oud genoeg zijn om lekker te griezelen besloten we dit jaar naar een pretpark te trekken. In Duitsland houden ze in Movie Park een heus Halloween horror festival dat we niet wilden missen! Griezelige ritten, een horrorlabyrint, spannende halloween-shows, horrorhuizen, geestenbezweerders die je naar mysterieuze oorden voeren... Indien de mini's er toch even genoeg van hebben is er ook een monstervrije zone ingericht waar griezels absoluut niet toegestaan zijn zodat ze kunnen genieten van een vrolijk Halloween programma met kinderschminken en pompoensnijden. Staat jouw pompoen al klaar om te griezelen?

Hier kan je 8 x griezelen in eigen land:

1. Halloween Fright Nights in Walibi

Ril van angst in Walibi tijdens het grootste Halloweenevenement van België. Tot 17u zijn de families welkom in een speciaal voor de kleinsten ontworpen spookhuis: heksen vertellen verrassende verhalen, de magic show en de niet te missen 'Aaron Crow Show' met een spektakel vol illusie en mysterie. Vanaf 18u vertonen de meest afschrikwekkende monsters zich. Afspraak bij Black Rose, met de familie Rose die er rare gewoontes op nahoudt. Wie durft hun huis te betreden? We hebben er vele zien binnengaan, maar nooit heeft iemand het weer verlaten.

2. Halloween Night in Kinepolis
Fan van horror? Zin in een gruwelijk potje griezelen?
Dan moet je beslist naar de meest huiveringwekkende avond van het jaar komen: de Kinepolis Halloween Night op woensdag 31 oktober met 3 horrormovies op een rij en enkele gruwelijk lekkere extra's: Hell Fest, Halloween & Overlord.

3. Halloweenwandeling in de Gavers!

Op zaterdag 27 oktober kan je opnieuw sidderen en beven in De Gavers in Geraardsbergen! Tijdens een wandeling van vier kilometer rond de vijver geniet je van griezelacts, dansshows, vuurspektakel en gratis proevertjes van Lekker Oost-Vlaams.
Toegang is gratis voor kinderen kleiner dan één meter, anderen betalen € 6 in voorverkoop of € 8 aan de kassa.

4. Nightmare on Baaldjes Beach

Beleef Halloween op het strand van Sint-Idesbald te Koksijde! Zoek je weg in het griezelige doolhof van maar liefst 1.000 vierkante meter groot, de griezelfiguren wachten je op!

5. De Pier in Vuur en Vlam

Blankenberge griezelt van 26 oktober tot 4 november. Heksen, pompoenen en een rist huiveringwekkende halloweenactiviteiten: hét beproefde recept voor jong en oud!
De kinderhalloweenstoet op zaterdag 27 oktober is een klassieker en vertrekt om 16.30 uur op de Zeedijk ter hoogte van het Casino. Op dezelfde dag kan je ook genieten van de topper De Pier in Vuur en Vlam, dit vuurwerkevenement start om 19.30 uur. De avond eindigt met het verbranden van de heks. De avondhalloweenparade op zondag 28 oktober met tal van groepen en wagens maakt van Blankenberge een heksen- en horrorstad. Na een tocht door het centrum, start om 18.30 uur, eindigt de parade op de Grote Markt.

6. Zoek de schat van de bezeten piraten
Griezelig parcours in kleine groepjes met verhalen en zoektocht naar de schat van piraten. Groot doolhof, optreden van mentalist, tatoo's, fotobooth, licht en geluidshow, catering en zoveel meer in de basischool Kasteeltje Overijse  op zaterdag 27 oktober van 17u30.

7. Ostend Zombie Race

30 obstakels, meer dan 70 zombies, heuvels, bos, bunkers...Het sportpark De Schorre wordt voor deze fun run omgebouwd tot een écht waanzinnig loopparcours met obstakels én huiveringwekkende zombies. Elke deelnemer krijgt een Ostend Zombie Race T-shirt en bezit bij de start drie levens in de vorm van een heupband met drie lintjes. Door slim, snel en behendig te zijn tracht elke deelnemer de zombies te ontwijken om zo levend de finish te bereiken. Zondag 28 oktober vanaf 13u.

8. Griezeldag in Utopia
Speciaal voor Halloween organiseert Utopia in Aalst een mediawijze dag voor kinderen op woensdag 31 oktober. Van 10 tot 18 uur kan je meegenieten van allerlei digitale workshops en randactiviteiten in een griezelkleedje. Bouw je eigen griezel(strip)verhaal, ontwerp je eigen spookstad, maak je eigen animatiefilm of geniet van gruwelijke grime.

Veel griezelplezier!
XO Tina

Reacties

Populaire posts