Nuit Blanche @ Brugge


Het open raam rechts op de foto was onze kamer.
Vorige week vrijdag werd ik verrast met een avondje weg om even te kunnen ontspannen. Ik had dringend nood aan wat rust. Daarom boekte mijn vriend een kamer bij B&B Nuit Blanche in Brugge. Één van de mooiste steden in België en wat mij betreft ook één van de mooiste gasthuizen die we reeds bezochten. Volledig mijn stijl met authentieke elementen uit de middeleeuwe baronnerie met als kers op de taart een verbluffend uitzicht op de "Hortus conclusus", de besloten stadstuin en de Onze-Lieve Vrouwekerk en het Gruuthusepaleis. Het herenhuis bevindt zich langs Brugge's meest pittoreske rei en is versmolten met de romantische bonifaciusbrug of beter bekend het liefdesbrugje. Het verblijf daar is op zijn minst magisch te noemen. Een warme ontvangst door David De Graef, kunstenaar en gastheer van dit gotisch sprookje.

Bovendien een leuk weetje wat je bezoek nog net iets specialer zal maken, ons voormalig koningspaar Albert en Paola beleefde op dezelfde kamer hun huwelijksnacht. Dan kan je u toch niet anders dan vorstelijk voelen bij dit verblijf? Ze doen er alvast alles aan om in dit opzet te slagen! De minibar is trouwens ook gevuld met een leuke verrassing voor s'avonds.

Ontbijt Nuit Blanche
Nuit Blanche’s ontbijt is een drie gangen-menu volgens het humeur van de gastheer.
Je kan dit dagelijks veranderende ontbijt genieten in de kamer of in David’s kunstatelier.
Wij kozen ervoor om nog wat langer te genieten van het adembenemend uitzicht en besloten daarom om te ontbijten op de kamer. Fruit, groenten, melkproducten, graangewassen en charcuterie worden samengesmolten tot een verrassend ontbijt. Met honger ga je hier allesinds niet buiten. Tijdens ons ontbijt zagen we toeristen voorbij wandelen in de middeleeuwse stadstuin en ons vol bewondering aankijken door het vensterraam. Dan voel je je net een beroemdheid die zit te ontbijten op één van de zeldzaamste plekjes ter wereld! 'S nachts worden de poorten van de stadstuin afgesloten wat voor extra bescherming rondom het huis zorgt.


Voor wie toch gesteld is op de hedendaagse luxe, geen paniek. De kamers zijn voorzien van al het nodige. Zo is er gratis wifi en een projector aanwezig waarmee je op groot scherm naar een film kan kijken vanuit bed. We kozen uiteraard voor 'In Bruges' om in thema te blijven. In de badkamer zijn er ook badjassen en badslippers voorzien. Een haardroger en stijltang hoef je ook niet mee te brengen. Handdoeken en zeep vindt je ook op de kamer. Omdat het gebouwd dateert uit de 15e eeuw zou je denken dat het op de kamer aan de frisse kant kan zijn, maar niets is minder waar. Onder de authentieke kasten zitten verwarmingselementen verstopt die zorgen voor een aangename temperatuur.Na ontvangst laat de gastheer je even rustig de kamer bekijken en kan je nadien langskomen om Brugge in alle geuren en kleuren te ontdekken via het stadsplan. Hij toont je graag zijn favoriete plaatsen, wandelroutes, restaurants en bezienswaardigheden op de kaart. Zo gingen wij op aanraden eten bij Le Chef et Moi in een toch wel romantische setting. We kozen voor de menu van € 37,50 met als voorgerecht runds carpacio met foie gras, kabeljauw op een bedje van bonen en als dessert een chocomousse. De rode huiswijn is ook een aanrader!! Nadien nog even kuieren langs de gezellige straatjes, een meer dan geslaagde avond om tot rust te komen!


We genoten van een prachtige dag in Brugge met een ongeziene 25° graden in Oktober. Een foto aan het liefdesbrugje aan ons gasthuis mocht uiteraard niet ontbreken. De ware schoonheid van deze B&B kan ik jammer genoeg op foto niet helemaal duidelijk maken, maar het is zeker en vast de moeite! Parkeren kan je 2 minuten verderop in de ondergrondse parking Kathelijne voor € 8,70 (24H). Toplocatie voor een romantische avondje uit met z'n tweeën.

XO Tina

Reacties

Populaire posts