I can see clearly now

Vol enthousiasme kan ik jullie zeggen dat de wereld weer helemaal klaar en duidelijk is voor mij! Mijn nieuwe bril arriveerde eindelijk, na meer dan een jaar zoeken naar het perfecte exemplaar (lees: één dat niet de helft van mijn maandelijks budget in beslag nam maar toch uniek oogt en gemakkelijk zit de hele dag). Ik kocht er niet één maar zelf twee!

Ik draag ondertussen reeds 10 jaar een bril, elke dag en meestal de hele dag. Niet nodig, maar mijn ogen zijn er nu éénmaal aan gewoon en het stoort me niet. Het laatste jaar voelden mijn ogen rond de late namiddag super vermoeid aan en kon ik soms moeilijk nog mijn scherm lezen. Het werd dus dringend tijd voor een bezoekje aan de oogarts. Zoals dit meestal gaat heb je wel wat geduld nodig voor het maken van een afspraak dus ging ik reeds op zoek naar een nieuw montuur.

Bij de optieker liet ik mijn ogen ook opmeten en die vertelde mij dat er een klein verschil opzat maar dat ze dit konden aanpassen met nieuwe glazen. Ik wou toch nog even de opinie van mijn oogarts horen, het was tenslotte 10 jaar geleden dat ik daar was geweest. Mijn verbazing was groot toen ze mij vertelde dat mijn ogen nog steeds dezelfde (kleine) afwijking hadden als 10 jaar geleden! Niettemin een super resultaat waaar ik alleen maar blij om kan zijn, maar het verklaarde niet waarom ik tegen de avond mijn scherptezicht verloor. Ze checkte nog even mijn bril en bleek dat die niet sterk genoeg was naar de nood van mijn ogen.  Blijkbaar hadden ze een andere meting bij de optieker dan wat ik in werkelijkheid nodig heb en loop ik dus al verschillende jaren met een foute sterkte rond. Op zich kon dit niet kwaad voor mijn ogen stelde de oogarts mij gerust.

Omdat ik enkele jaren geleden nog maar een vrije prijzige bril kocht (Chanel) en hieruit blijkt dat dit nog geen garantie geeft op perfectie naar jouw noden vind ik het zonde om terug een duur exemplaar aan te schaffen. Ik ging dus op zoek naar een andere manier om aan een leuke bril te geraken..

Het is absoluut niet nodig om een merk te kopen om zkr te zijn van goeie kwaliteit. De goedkoopste glazen zijn ook nog steeds goed voor je ogen en vaak zijn de extra's die ze je aansmeren niet nodig zoals een computerbril (blauwe schijn). Het zou jouw ogen beschermen tegen computergebruik maar in dagelijks gebruik zijn ze dan weer niet handig. Een leuk idee is om op zoek te gaan naar tweedehandsbrillen op de rommelmarkt! Retro is terug in en brillen die de tijd doorstaan hebben zijn zeker van goeie kwaliteit. Je koopt ze aan voor een prikje en je laat de glazen aanpassen bij de optieker voor slechts €100.. it's as simple as that!Ik ging voor een bril uit de collectie van Odette Lunettes, maar dan 2jaar geleden. Je hoort het goed 2 jaar geleden dus dat wil zeggen SOLDEN! De bril werd verkocht als zonnebril aan -50% en ik liet er optische glazen inplaatsen bij de optieker voor slechts €100. Soms zijn er actie's waar je 2 brillen voor de prijs van 1 krijgt maar dit geld dus ook voor je glazen. Ik bestelde mij online nog een tweede montuur tijdens black friday voor slechts €3, je hoort het goed 120 frank voor diegene die nog steeds omrekenen net als mij. Conclusie: het hoeft niet altijd duur te zijn om goeie kwaliteit te hebben en mijn ogen hebben terug wat meer rust nu.

Nog enkele leuke monturen:
 
https://www.asos.com/asos-design/asos-design-geeky-angular-aviator-clear-lens-glasses/prd/7141075?clr=silver&SearchQuery=clear%20lens&gridcolumn=3&gridrow=13&gridsize=4&pge=1&pgesize=72&totalstyles=89https://www.asos.com/jeepers-peepers/jeepers-peepers-aviator-clear-lens-glasses-in-silver/prd/9242766?clr=silver&SearchQuery=clear%20lens&gridcolumn=4&gridrow=18&gridsize=4&pge=1&pgesize=72&totalstyles=89


https://www.asos.com/31-philip-lim/31-phillip-lim-optical-glasses/prd/9607553?clr=mustard&SearchQuery=clear%20lens&gridcolumn=1&gridrow=5&gridsize=4&pge=2&pgesize=72&totalstyles=89https://www.asos.com/asos-design/asos-design-oversized-square-glasses-in-tort-with-clear-lens/prd/10170917?clr=brown&SearchQuery=clear%20lens&gridcolumn=3&gridrow=3&gridsize=4&pge=1&pgesize=72&totalstyles=91

https://www.asos.com/asos-design/asos-design-round-glasses-in-marbled-crystal/prd/10116282?clr=clear&SearchQuery=clear%20lens&gridcolumn=2&gridrow=8&gridsize=4&pge=1&pgesize=72&totalstyles=91https://www.asos.com/ray-ban/ray-ban-0rx2447v-round-optical-frames-with-demo-lenses/prd/10775350?clr=black&SearchQuery=clear%20lens&gridcolumn=2&gridrow=10&gridsize=4&pge=1&pgesize=72&totalstyles=91

https://www.asos.com/asos-design/asos-geeky-embellished-aviator-clear-lens-glasses/prd/8013714?clr=gold&SearchQuery=clear%20lens&gridcolumn=4&gridrow=15&gridsize=4&pge=1&pgesize=72&totalstyles=91https://www.asos.com/pared-sunglasses/pared-clear-lens-cat-eye-glasses-in-tort/prd/9151626?clr=tort&SearchQuery=clear%20lens&gridcolumn=3&gridrow=11&gridsize=4&pge=1&pgesize=72&totalstyles=91

Reacties

Populaire posts