Summer in February


Deze week werden de warmste dagen ooit hier in februari opgemeten. Gisteren werd het voor de laatste dag op rij 20°C en dit konden we niet zomaar voorbij laten gaan zonder er volop van te genieten! We trokken daarom direct na school naar de speeltuin om de drukte voor te zijn. Toen we arriveerden was er nog geen kat te bespeuren dus kozen we het zonnigste plekje op het terras eruit en aten we eerst iets lekkers. Twee uur laten was het verschil immens, de speeltuin was net een mierennest geworden en op het terras was het vechten voor een plaatsje! Maar goed ik genoot ondertussen al van mijn tweede aperitief in goed gezelschap 😃 Zand en water; een betere combo bestaat er niet om ze een hele namiddag bezig te houden. Pannenkoeken, ijsjes, snoepjes, fanta en koekjes..  ze speelden het allemaal naar binnen en profiteerden goed van het mooie weer. Het maakt ons direct veel beter gezind, instant happiness toch?! Dan mogen ze wel al eens iets meer hé en dat wisten ze.


 

Ik probeer op woensdag zoveel mogelijk met hun buiten te spelen als het weer het toelaat. Onze favoriete plekjes zijn hiervoor:

-  Prullenbos - Wetteren: een pittoresk bos met visvijver en speeltuin waar je in het weekend kan smullen van pannekoeken en ijsjes in de herberg. Pipi Langkous haar paard kan je ook vinden in de speeltuin.

- Kasteelpark - Berlare: een prachtig park met vijver en een brugje dat je naar het bijhorende bos brengt. Vooraan is er speeltuin gemaakt enkel uit hout met originele speeltuigen. Vergeet  niet een zak brood mee te brengen om de eendjes te voederen, plezier verzekerd!

- Stadspark - Aalst: Is je kroost gek op skaten dan moet je zeker het skatepark te Aalst bezoeken. Een groot park met wandelpaden en speelterreinen rond twee visvijers en een melkhuisje voor een hapje en een drankje.

- Brielmeersen - Deinze: een veertig hectare groot natuur- en recreatiedomein met mooie wandelpaden, siervijvers, schoolbos, moerasbiotoop, jachthaven en speelpleinen.

- Serskampse bossen: In de vallei van de serskampse beek is een plankenpad van 300 meter aangelegd waar u kan wandelen van in Serskamp tot aan het Sparrenhof doorheen de bossen. Dit is niet zo geschikt voor kleine kinderen.

- Nieuwdonk - Overmere: In de zomer kan je er zwemmen maar buiten het seizoen is het er heerlijk vertoeven met de verschillende speel- en klim toestellen. Een grote speelweide, ideaal om je hond uit te laten. In de winter kan je je wandeling uitbreiden naar de Eendenkooi.

- Puyenbroek - Wachtebeke: Een uitgestrekt domein van 500 hectare met voor iedereen wat wils. Fietsen, treintjes, wandelen, golven, roeien, waterfietsen.. noem maar op! Je kan de dieren een bezoekje brengen of zwemmen in het zwembadcomplex met stroomversnelling en familieglijbaan. Een sporthal en buitensportterreinen met hoog- en laagtouwenparcour, skeelerpiste, hindernissenparcours, driving range en outdoor-fitness. Bovenal kunnen de kleinste terecht in een super grote speeltuin met glijbuizen, klautertoestellen, een versterkte burcht.. Absoluut één van mijn favoriete parken!

Kouterslag - Melle: Een sport- en recreatiepark met een avontuurlijke speeltuin gelegen aan het gezellig terras van bistro Carpe Diem met een mooi zicht op de vijver. Je kan er ook golven, beachvolleyballen, skaten, petanquen...

- Den Blakken & Zandbergen - Wetteren: Een park aangepast voor slechzienden en mensen met beperkte mobiliteit om te wandelen in een mooi aangelegde tuin die verder loopt naar de Wetterse zandbergen.

Dit zijn zo de plekjes waar wij graag te vinden zijn op zonnige dagen of gewoon in ons straat spelen met krijt, touwtjespringen, fietsen of de paardjes gaan bezoeken.

Waar trekken jullie zoal naartoe?

XO Tina


Reacties

  1. 1xbet korean football betting tips, Predictions, Soccer
    1xbet korean 1xbet football betting tips, Predictions, Soccer, Predictions, Soccer, Football Prediction, septcasino Soccer tips from 바카라 the best soccer tipsters.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts