Paasvakantie Tips

Paasvakantie, dat betekent twee weken plezier bij het eerste lentezonnetje - of daar hopen we toch op. Activiteit numero uno is natuurlijk paaseiren rapen. Heb je zelf geen tuin of ben je vergeten naar de winkel te gaan? Geen probleem, er zijn veel openbare zoektochten naar paaseieren. Voor sommige paaseirenworpen moet je op voorhand wel reserveren. Pasen, het beste excuus om de hele dag door chocolade te eten maar er valt nog veel meer leuks te beleven:
Week van de provinciedomeinen van 14 tot 22 april
Vergeet niet dat tijdens de paasvakantie ook de week van de provinciedomeinen valt: in de vijf provincies zetten meer dan 53 domeinen de deuren wagenwijd open voor een bezoekje. Naast de rust en de natuurpracht zijn er een tal van leuke activiteien te doen:
- Klimmen, klauteren, kajakken en met de fluiterboot varen in de Gavers
- Een lammetjesfeest in het Groendomein Prinsespark
- Geen hoogtevrees? Ga voor een hoogtouwenparcours in domein Puyenbroek
- Aquariumsnuisteren in de Panne
- Kajakpolo in De Schorre


Springtij in Oostende van 6 tot 22 april
Kinderen van 0 tot 14 jaar kunnen tijdens de paasvakantie in Oostende terecht voor een nieuwe edite van het Kindercultuurfestival Springtij! Theater, uitdagende doe-expo's, creatieve workshops, leuke s how, (voor)lezen en nog veel meer! Springtij bezorgt je kinderen een creatieve en actieve paasvakantie!HOPLA! Het circusfestival in Brussel van 15 tot 21 april
Van maandag tot vrijdag strijkt HOPLA! elke dag neer in een andere wijk met voorstellingen van Belgische gezelschappen. In de namiddag worden er buitenvoorstellingen gegeven op openbare plaatsen in de buurt van de culturele centra van 6 wijken van de Stad Brussel. Na de voorstelling worden dan indoor circusinitiaties aangeboden. Tijdens het weekend slaat het festival zijn tenten op in het hartje van de Stad. Op het grote plein van de Vismet, het Pantsertroepensquare, het Begijnhof, het Bronks en het Marguerite Durassquare worden een tiental recente creaties voorgesteld. GRATIS en toegankelijk voor allen!

Spekkenfestival in Gent van 15 tot 19 april
Het Spekken kindertheaterfestival is er om de deur van de bontgekleurde theaterwereld open te stellen voor kinderen. Spekken biedt kinderen een palet van theatervoorstellingen aan uit zoveel mogelijk verschillende genres.
Waar: Theater Tinnenpot - Tinnenpotstraat 21 - 9000 Gent - Tarief: €10Vier Pasen in Bokrijk
Tijdens de vakantie beleef je het Openluchtmuseum op z'n paasbest! Bezoek de jonge dieren, laat je gaan in de vernieuwde speelschuur of waag je aan een spelletje eierenrollen of mastklimmen. Op paaszondag en paasmaandag vier je samen met de Bokrijkacteurs Pasen zoals dat meer dan 100 jaar geleden gebeurde.


Reuzegrote muurschilderingen bij Festival Crystal Ship
In de paasvakantie meert een groep (inter)nationale street art kunstenaars aan in Oostende op 8 en 9 april. Ze houden een festival waarbij ze gigantische muurschilderingen en te gekke kunstinstallaties creëren in de open ruimte. In de binnenstad van Oostende en in het Groen Lint rond Oostende is het dus echt feest. Kom naar deze kuststad en geniet gratis van deze festiviteiten!Bezoek aan de Koninklijke serres van Laken
Op 19 april gaan de Koninklijke serres open aan het Kasteel van Laken. Maak hiervan gebruik om in het laatste weekend van je dierbare vakantie de wonderlijke architectuur van Alphonse Balat, de leermeester van de erg bekende Victor Horta te ontdekken. Je bewondert er heel wat plantensoorten. Ook het atelier van Koningin Elisabeth kan je bezoeken. De tuinen bezoeken kost slechts €2,50 (onder de 18 jaar mag je gratis binnen).


Iedereen blij dankzij Plopsa Coo
In de Ardennen zijn de Watervallen van Coo gelegen. Dit is een prachtige bezienswaardigheid in eigen land, die echt de moeite loont. Bovendien is er daar ook een Plopsa pretpark: Plopsa Coo. De ideale combinatie dus voor dolblije kinderen en voldane ouders. Twee vliegen in één klap! Plopsa Coo heeft tal van leuke attracties en is net open in de paasvakantie. Een must do dus voor deze vakantie.


Bloemenlovers: haast jullie naar Floralia Brussels
Van 6 april tot 5 mei 2019 kan je terecht bij Floralia Brussels om de bloemrijkste lente in het erg karakteristiek park van het Kasteel van Groot-Bijgaarden mee te maken. In een park van wel 14 hectare groot kan je 500 soorten voorjaarsbloemen bewonderen. Ook het labyrint, een deel van het park dat gebaseerd is op de typische Franse tuinen van Vaux-le-Vicomte en Versailles, is echt de moeite waard. Daarnaast kan je in de gerenoveerde serre terecht om prachtige creaties van snijbloemen en bloemstukken te bezichtigen. Op 13 en 14 april is er de parade met venetiaanse kostuums!


Ik wens jullie allen een deugdoende vakantie! Jammer genoeg moet ik zelf veel van deze topactiviteiten missen omwille door het feit dat ik moet werken tijdens de paasvakantie. Het wordt dus dubbel en dik genieten van de massa's chocolade die terug ons richting uitkomen.. Dank je wel hiervoor Meneer de Paashaas!

FIJNE PAASVAKANTIE SOON!!
XO Tina

Reacties

Populaire posts