Wandelen met Alpaca's

Afgelopen weekend beleefden we BEESTIGE dagen! We gingen wandelen met honden, alpaca's, pony's en een volbloed paard! Zoals jullie weten is Maroo een grote dierenvriend: ze kust kippen, streelt vissen en knuffelt vogels. De dieren moeten soms wel even wennen aan hun geboren enthousiasme (lees: roepen en springen), maar nadien worden ze de beste vrienden. Skye, onze familiehond hebben jullie zeker en vast al zien passeren op ons profiel. We adopteerden hem vorig jaar in Oktober uit het asiel en zijn sindsdien helemaal verliefd op hem! Hij past volledig bij ons: wild, enhousiast en een echte energiebom! Zaterdag namen we deel aan een hondenwandeling. Niet alleen Skye was op het einde van de dag kapot; hij moest en zou de leiding van de groep nemen. Aan het trekken moeten we nog wat oefenen, maar dit komt helemaal goed.



Zondag gingen we wandelen met alpaca's door de velden in Bambrugge. Alpaca's zijn familie van de kameelachtigen dus durven te spuwen. Geen paniek, deze in Bambrugge spuwen enkel naar hun baasje. Ze zijn verder sociaal, intelligent en hebben iets rustgevends. Kris De Groot is de eigenaar en begeleid je doorheen het programma. Een super spontane man die goed op de hoogte is over de dieren en ze zelf ook kan scheren. De kinderen waren onmiddelijk aan het spelen in zijn aangename tuin terwijl wij eerst nog gezellig iets dronken. Proef zeker eens de alapacawijn (of kinderchampagne is ook een optie).

We leerden het vertrouwen te winnen van Olli, Oxana en Posh door hen te aaien en te knuffelen. Olli het mannetje kust je zelf als je het mooi vraagt. Je merkt echt tijdens de knuffelsessie dat dit lieve zachte dieren zijn. We konden niet langer wachten om samen met hen op stap te gaan. Tijdens het wandelen gebeuren er allerlei grappige dingen en genoten de kinderen enorm van de individuele aandacht. Om beurt wandelen ze zelfstandig met een alpaca aan de lijn, echt hilarisch en goed voor hun zelfvertrouwen. Als kers op de taart werden we na de wandeltocht verwend met pannekoeken, vers gebakken! Dit was zo een fijne dag, een echte aanrader! Willen jullie ook graag eens wandelen met alpaca's? Contacteer Kris via mail of bezoek zijn website.











Er is trouwens nog leuk nieuws: Oxanna en Posh verwachten kleintjes in augustus en november 2019. Wist je dat alpaca's een jaar zwanger zijn trouwens..



Reacties

Populaire posts