Zomerzoektocht: Alice in Averegtsland

Wie keert graag nog eens terug naar zijn kindertijd? Alice in Wonderland, de Disney klassieker die we als kind allemaal wel gezien hebben. Het kleine meisje in haar blauwe jurkje met witte overschort beleeft de meest bizarre avonturen in het land onder het konijnhol. Ik ging toen in elk bos op zoek naar de ingang van deze magische wereld..

Zoveel jaar later heb ik die eindelijk gevonden: tot 1 September 2019 kan je nog met Alice op raadseltocht, diep in de bossen van De Averegten. De Maartse Haas, De Gekke Hoedenmaker en Het Witte Konijn: je komt ze allemaal tegen. Of je de weg terug zal vinden, hangt van jou af.

Volg dit symbooltje tijdens de wandeling en het komt helemaal goed:


Toegang tot De Averegten is gratis. De wandeling is 2,5 km lang en bestaat uit 11 haltes. Bij elke halte vind je een fragment uit Alice in Wonderland, een opdracht en een raadsel. De oplossing van elk raadsel krijg je telkens bij de volgende halte. Ook toegankelijk voor rolwagens en buggy's met grote wielen.TIP

Neem voldoende koekjes en drankjes mee voor onderweg. Je kan ze net als Alice gebruiken om te krimpen en te groeien.

Het Provinciaal Groendomein De Averegten in Heist-op-den-Berg is naast de zoektocht ook zeker de moeite om te bezoeken met kids. Het is een uitgestrekt bosrijk gebied met speeltuin en een boshuis waar je lekker kan eten. De natuurspeelplaats Hobbeldonk is ook een echte aanrader om de kids even in los te laten. Ik raad je wel aan om verse kledij mee te brengen want echte waaghalzen kunnen in het water terecht komen.  Neem nadien plaats op de tractor in de boerderij of verbreed je kennis in de plantentuin. Bezoek de bijen in de bijenhal of bouw een kamp in de bossen, zoveel leuks te doen!
  
 
 
Veel plezier! XO
Tina

Reacties

Populaire posts