Attractie- & vakantiepark slagharen!

Het nieuwe schooljaar is nog maar net van start gegaan, maar dat hield ons niet tegen om er nog even op uit te trekken. In de laatste week van de vakantie is het overal nog super druk vandaar besloten we om begin September een weekendje te boeken.

Glamping in een wigwam de luxe in Slagharen

Slapen in een wigwam. Dat klinkt als een kinderdroom toch? Stiekem leek het mij ook super leuk om een keer in een tipi te overnachten. Dus boekte ik een weekend in een Wigwam Deluxe op Vakantiepark Slagharen. Ik ben normaal niet zo een fan van basic kamperen maar deze vorm van glamping is een echte aanrader! Vooral voor gezinnen met middelgrote kinderen (tussen 3 en 12 jaar).  

De wigwam van binnen

Van binnen is de ronde tent net een huisje met alle nodige voorzieningen. Er staat een klein keukentje met koelkast en twee elektrische kookplaten. Ook staat er een tafel met 4 stoelen en 2 krukjes en een kast met televisietoestel op. In de tent zijn er 3 cabines om in te slapen, twee lage en 1 hoog opgevuld met matrassen. Je kan er dus met 2 volwassenen en 4 kleinere kinderen slapen. Voor de cabines hangen er gordijnen en in elk compartiment is er verlichting. Beddengoed boek je er standaard bij. Er hangt ook een elektrisch vuurtje om de tent te verwarmen, tijdens de wintermaanden zijn er twee extra lampen voorzien bovenin de tent. Als kers op de taart hangt er een reuze dromenvanger in de top van de tent.



Eigen sanitair bij je wigwam

Bij het boeken twijfelden we nog even over het feit dat je geen douche en toilet in je tent hebt. Elke wigwam heeft wel een eigen badkamer in een huisje naast je tent, weliswaar niet in je tipi, maar wel vlakbij en privĆ©. Je hoeft dus niet ver te lopen 's ochtends, bovendien is de badkamer voorzien van vloerverwarming! Dit is toch wel echte luxe.. De badkamer is mooi ingericht en ruim genoeg. Zowel de tent als de badkamer kan je afsluiten tijdens je verblijf zodat vreemden er niet inkunnen. Indien je toch niet overtuigd bent zijn er ook altijd cottages te boeken op het vakantiepark.

 
Gratis onbeperkt toegang tot attractiepark Slagharen

Dit is ook de reden waarom we een verblijf boekten op Vakantiepark Slagharen. De wigwam op zich is al leuk, maar het feit dat je tijdens je verblijf onbeperkt toegang hebt tot het pretpark (en het zwembad) is echt handig. Vanaf je wigwam loop je zo naar de attracties toe, maximaal een paar honderd meter stappen. Voor iets grotere kinderen is dit gewoon de maks, ze kunnen binnen- en buitenlopen wanneer ze willen en eventueel alleen al even het park bezoeken.


WILD WILD WEST

Voor ons was het veruit het leukste park dat we reeds bezochten. Het park is volledig in thema van het wilde westen met de twee mascottes Randy & Rosie in de hoofdrol. De wasberen lopen rond in het park en de kinderen kunnen ze knuffelen of er mee op de foto. In de Music Hall treden ze elke dag op in de Randy & Rosie show of je kan ze bewonderen tijdens de parade door Main Street. Het park ziet er ook heel netjes en onderhouden uit, volgens mij heeft het nog niet zo lang geleden een upgrade gekregen. Je voelt je net op een filmset van een far west movie.

 
De attracties in Slagharen

Hun nieuwste attractie is de adventure trail: Black Hill Ranger Path. Een hoogteparcour voor de echte avonturiers met drie niveaus. Tijdens het klimmen en klauteren moet je 36 obstakels trotseren om aan de overkant te komen. Vakantiegasten hebben 1 keer gratis toegang op vertoon van je bandje. Het park heeft in totaal meer dan 30 attracties, genoeg om je een hele dag bezig te houden. Enkele unieke attracties, maar ook de welbekende boomstammetjes, indiana jones, octopus, het treintje maar in een ander jasje gestoken. De regels zijn er wel strenger dan bij ons in BelgiĆ«, kinderen moeten meestal 1m20 zijn om zonder begeleiding ergens op de mogen.
 
The Black Hill Ranger Path is een echte aanrader. Het derde niveau is wel voor de echte waaghalzen
 
 
 
De Enterprise: een overkop waar je helemaal niet vast gemaakt wordt!
 
The Passepartout Explorer: Kinderen kunnen hier hun rijbewijs halen door hen aan de verkeersregels te houden.

Apollo: met deze attractie vlieg je letterlijk rondom de maan.


De Octopus in een nieuw Cowboy jasje gestoken


De absolute topper van het Park: Gold Rush!
Een overkop waar je maar tot aan je middel in vastzit.

Het circus is ook een aanrader: een belevenis voor groot en klein.
Er is zowel s'ochtends als in de namiddag een voorstelling.

Waterpark Aqua Mexicana

Bij Attractiepark Slagharen hoort ook nog een waterpark: Aqua Mexicana. Er is zowel een binnen- als buitenzwembad met glijbanen, een waterspeeltuin, een groot subtropisch zwembad, bubbelbad en twee sprayparken. Ik ben niet zo'n held wat betreft waterpretparken, maar de glijbanen hier waren dikke fun! Je kon met 1, 2 of meerdere personen in een band er vanaf glijden. Ik ging met de kinderen wel 10 keer na elkaar in de Magic Maya. De MexiCone en YukaTime waren iets te wild voor Mila, maar Maroo deed ze allemaal. Het waterpark is ook gratis voor de vakantiegangers van Slagharen. Een ticket kost anders € 8,25 per persoon. Het zwembad is open van 10u00 tot 20u00.
 
 
  
Eten in het park

Aan het attractiepark is er een supermarkt waar je alles kan vinden inclusief vers brood. Je kan dus rustig in je wigwam eten of een onbijt/avondbuffet bijboeken in het restaurant Big Jake. Als je ter plekke boekt is het duurder, maar het is mogelijk. Wij gingen 's ochtends gewoon langs en er was nog plek. Op het attractiepark zijn nog andere restaurants waar je wok, frietjes of grill kan eten. Bij Randy’s Pizza & Pasta kun je een megapizza afhalen waar je met het hele gezin van kan eten. Er zijn ook verse pannekoeken met Nutella of roomijs met topping naar keuze, mmmm echt lekker!


Handig om te weten
  • Naast de wigwams is een parking waar telkens 1 auto per tent kan parkeren. Handig voor je bagage in- en uit te laden.
  • Wifi is voorzien in alle verblijven behalve de camping.
  • Bij regenachtig weer is de tent ruim genoeg om binnen een spelletje te spelen.
  • Inchecken kan vanaf 15u00. Uitchecken kan super snel de dag van vertrek door de sleutel in de sleutelbox aan de receptie te deponeren voor 10u00.
  • Huisdieren kunnen mee naar het vakantiepark Slagharen.
  • Er is ook een wasserette.
  • Wanneer je extra's wil bijboeken doe je dit beter direct, bij aankomst is alles duurder.
  • Er is ook een kidsclub en minidisco.
Vakantiepark Slagharen is een echte topper en ik kan het iedereen alleen maar aanraden wanneer je voor een spotprijs er even tussenuit wil! Het was voor ons ongeveer 3u30 rijden, even ver als Disneyland maar wel 3 keer zo goedkoop! Ik boekte ons arrangement via groupon, waardoor ik nog extra korting kreeg. In het attractiepark zelf hadden wij geen wachtrijen en was het personeel vriendelijk en behulpzaam. Wij keren zeker nog eens terug om de Cowboy Cottages eens uit te proberen. 

 

Reacties

Populaire posts