Tips in tijden van Corona

Sinds de quarantaine komt het er eigenlijk op neer dat we drie weken (of zelfs langer) heel wat dingen die we gewoon zijn moeten missen. Toch zie ik het meer als een kans die we moeten benutten om even stil te staan bij onze drukke levens en vooral te genieten van al hetgene we wel nog hebben! 
Je hebt echt niet veel nodig om het beste uit het leven te halen zelfs in tijden van corona.

De vraag blijft bij velen wat we wel nog kunnen doen?

1. Stoepkrijt spelletjes

Met stoepkrijt kan je kinderen uren bezighouden, zo kan je een parcour tekenen met verschillende opdrachten zoals 'zing een liedje', hinkelen, de lijn op 1 been volgen, de letters van het alfabet tekenen die ze dan moeten opnoemen... of je laat ze een krijtmannetje maken: 1 kind gaat op de grond liggen, de andere tekent zijn/haar omtrek om dan achteraf zelf in te kleuren. Laat ze levende kunstwerken maken waar ze zelf kunnen gaan inliggen en neem hier een foto van.


2. Zing & dans 

Hier houden we allemaal van muziek, dus ook nu blijven we dansen en zingen. We zetten wat leuke muziek op en maken ons eigen feestje thuis met een drankje en chipke. Misschien hebben jullie ook een spelconsole in huis? Bestel online nog vlug een spelletje zoals 'Just Dance', 'Just Sing' of 'Buzz The Music Quiz'. Fun gegarandeerd!

3. Vragenronde

Neem de tijd om eens gezellig met elkaar aan tafel te zitten en stel elkaar vragen in de trend van het spel 'kletspotje' (je kan het ook gewoon online bestellen) of speel 'waarheid, durven of doen' met je gezin. Zorgt zeker voor grappige momenten tussen ouder en kind.

4. Rolschaatsen

Ik bestelde mij deze ochtend oldskool rolschaatsen. De kinderen hadden er al maar het leek mij enorm leuk om gewoon zelf mee te doen. Je kan ook altijd met krijt een rolschaatsparcour uittekenen om het net wat spannender te maken. 

5. Workout @ Home

Hou dagelijks een 15 minuten durende workout alleen of met je partner. Dat zorgt voor wat afwisseling and keeps your mind & body fit. Op internet kan je gemakkelijk workout schema's vinden of volg een sportacademie op facebook zoals Military Sport Academy - MSA. Die posten nu geregeld een workout video die je gewoon kan meedoen.

6. Speel Postbode

Laat de kinderen brieven en tekeningen maken voor de buren of mensen die we moeten missen. Ik denk aan gepensioneerden, alleenstaande, je familie of gewoon mensen die zich eenzaam voelen. Doe eventueel een oproep op je facebook wie graag een tekening of brief wil ontvangen. Nadien kunnen ze de brieven en tekeningen in de bus bij de buren gaan stoppen of opsturen met de post. Het brengt ons toch alvast een beetje dichter bij elkaar.

7. Rollenspel

Verkleed je met z'n allen, doe gek, speel toneel. Laat de kinderen even de ouders spelen en omgekeerd. Schrijf of teken 20 afbeeldingen en beeld deze één voor één uit. Maak leuke filmpjes van jullie toneelstuk en stuur ze door naar je familie en vrienden waarop zij dan zelf een toneeltje kunnen verzinnen en doorsturen. Laat de kinderen de komende dagen je outfit kiezen, niemand ziet dit toch en zorgt zeker voor lachwekkende taferelen.

8. Kook samen

Schrijf een recept uit en laat de kinderen jou helpen. Bereid de menu samen, zet een leuk muziekje op en geniet van de quality time met je gezin dat smaakt nadien nog zo goed! 

9. Kleerkast uitkuisen

Het wordt misschien eens tijd om de kleerkast van jezelf en de kinderen uit te kuisen? Je kan er nog een centje aan verdienen door alles op Vinted te plaatsen. En online shoppen kan ook nog altijd moest er niet veel meer overschieten van je garderobe. 

10. Geniet van de rust

En verder kunnen we best wel genieten van de rust denk ik.. 
Lees een boek, hou een netflix marathon, zet je buiten in de zon op terras (weliswaar je eigen terras) met een lekker wijntje. Kijk met je kinderen naar jou favoriete Disney films van vroeger. Speel een gezelschapspel. Hou een dagboek bij. Laat de kinderen in de tuin spelen of speel samen met je kinderen en laat hun fantasie de vrije loop. Luister naar wat oude langspeelplaten. Haal herinneringen boven door in je fotoalbums te bladeren. Of beter tijd om wat nieuwe fotoalbums te maken? Onkruid trekken is ook nog altijd een optie..

Hopelijk leren we hieruit en zien we elkaar snel terug.
Ik wens jullie verder nog goeie moed in deze moeilijke periode!

XO Tina

Reacties

Populaire posts